Uganda

Studiu privind asocierea micilor producători de unt de shea, cafea și ceai din Uganda

FRASIN AGROTEHNIC S.R.L a lansat proiectul “Studiu privind  asocierea micilor producători de unt de shea, cafea și ceai din Uganda” (Cod proiect: 1161/19.04.2019) în perioada 19 aprilie 2019 – 18 octombrie 2019. Proiectul este cofinanțat din fonduri nationale prin Agenția de Cooperare pentru Dezvoltare – RoAid.

Agenția de Cooperare Internaţională pentru Dezvoltare – RoAid este mecanismul național instituțional dedicat Asistenței Oficiale pentru Dezvoltare,  înființat prin Legea 213/2016, sub coordonarea Ministerului Afacerilor Externe.

“Studiu privind  asocierea micilor producători de unt de shea, cafea și ceai din Uganda” urmărește promovarea asocierii micilor producatori ca solutie pentru crearea de locuri de munca pentru locuitorii din mediul rural, femei, persoane aflate in risc de saracie, care cultiva cafea, ceai si shea in Uganda.

La realizarea obiectivelor proiectului vor participa activ “America to Africa Consulting LLC” in calitate de consultant international precum si autoritatile locale din Districtul Agago.

Proiectul este finantat in cadrul Obiectivului Specific 3 “Creșterea cooperării cu sectorul privat și societatea civilă”

Principalele activități și rezultate vizate în cadrul proiectului sunt:

 • Abordarea organismelor internationale care au acordat ajutor umanitar in Uganda si a autoritatilor locale in vederea sustinerii asocierii micilor producatori din districtul Agago;
 • Realizarea unei strategii de asociere a micilor producatori, pe baza nevoilor specifice, a strategiei locale de dezvoltare precum si a recomandarilor organismelor international;
 • Promovarea strategiei la nivel local;
 • Organizarea unei vizite de lucru in Uganda la care vor participa autoritati locale precum si reprezentanti ai producatorilor mici si mijlocii din regiune;
 • In cadrul vizitei se vor prezenta modele de bune practici din Romania privind asocierea producatorilor in cadrul programele finantate de dezvoltare rurala;
 • Realizarea unui interviu cu actori relevanti: autoritati publice locale/centrale, fermieri, reprezentanti ai fermierilor etc
 • Realizarea unei pagini web unde vor fi prezentate rezultatele studiului privind asocierea producatorilor mici si mijlocii din Uganda – districtul Agago.
 • Intocmirea unui raport tehnico-financiar intermediar care va cuprinde date preliminare privind realizarea studiului.
 • Organizarea unei conferinte de presa de final de proiect in Romania, in cadrul careia vor fi prezentate concluziile studiului si recomandarile pentru finantare Intocmirea unui raport tehnico-financiar final

Actiuni ce vor fi intreprinse in vederea atungerii rezultatelor propuse:

 • Vor fi contactate institutii finantatoare din Uganda precum Delegatia Comisiei Europene, Reprezentanta Innovation Norway, institutii finantatoare din Europa precum: Agentia Spaniola pentru cooperare pentru dezvoltare internationala etc.
 • Concluziile analizei privind asocierea producatorilor vor fi prezentate institutiilor finantatoare identificate, precum si RoAid, in vedere obtinerii fondurilor necesare implementarii investitiei rezultate in urma analizei.
 • Va fi scris un proiect in parteneriat cu o entitate juridica din Uganda privind investitia in echipamente agricole.

Valoarea totală a proiectului este de 50.680 EUR, din care 49.680 EUR reprezintă valoarea cofinanțării asigurate de la Bugetul de Stat prin  Agenția de Cooperare pentru Dezvoltare – RoAid, iar 1.000 EUR – contribuția proprie a beneficiarului.

ULTIMELE STIRI