Proiectul privind asocierea micilor producători de unt de shea, cafea și ceai din Uganda a luat sfârșit!

FRASIN AGROTEHNIC S.R.L a finalizat proiectul “Studiu privind  asocierea micilor producători de unt de shea, cafea și ceai din Uganda” (Cod proiect: 1161/19.04.2019). Proiectul a fost cofinanțat din fonduri naționale prin Agenția de Cooperare pentru Dezvoltare – RoAid.

Proiectul “Studiu privind  asocierea micilor producători de unt de shea, cafea și ceai din Uganda” a urmarit promovarea asocierii micilor producători ca soluție pentru crearea de locuri de muncă pentru locuitorii din mediul rural, femei, persoane aflate în risc de sărăcie, care cultivă cafea, ceai și shea în Uganda.

La realizarea obiectivelor proiectului au participat activ consultanti agricoli locali din Uganda.

 

Principalele activități și rezultate vizate în cadrul proiectului au fost:

 

  • Realizarea unei strategii de asociere a micilor producători, pe baza nevoilor specifice, a strategiei locale de dezvoltare precum și a recomandărilor organismelor internaționale, concretizata intr-un studiu;
  • Promovarea avantajelor asocierii în agricultura la nivel local;
  • Organizarea unei vizite de lucru în Uganda în cadrul căreia au fost relizate întâlniri cu reprezentanți ai fermierilor, cu fermieri dar si cu cooperative sepcializate.
  • Realizarea unei pagini web unde sunt prezentate rezultatele studiului privind asocierea producătorilor mici și mijlocii din Uganda.

Valoarea totală a proiectului este de 50.680 EUR, din care 49.680 EUR reprezintă valoarea cofinanțării asigurate de la Bugetul de Stat prin Agenția de Cooperare pentru Dezvoltare – RoAid, iar 1.000 EUR – contribuția proprie a beneficiarului.

***

Agenția de Cooperare Internaţională pentru Dezvoltare – RoAid este mecanismul național instituțional dedicat Asistenței Oficiale pentru Dezvoltare,  înființat prin Legea 213/2016, sub coordonarea Ministerului Afacerilor Externe.

 

Informații suplimentare pot fi obținute la: tel. 0733.979.636; e-mail manueldelpino@frasin.eu; persoană de contact: Manuel del Pino.

www.frasin.eu

www.roaid.ro

November 27, 2019

Leave a reply