Proiectul “Analiză de impact cu privire la asocierea producătorilor de manioc, susan, soia și nuci de caju în Ciad” atinge ținte nesperate!

Proiectul “Analiză de impact cu privire la asocierea producătorilor de manioc, susan, soia și nuci de caju în Ciad” (Cod proiect: 1162/19.04.2019) care urmărește promovarea asocierii micilor producători ca soluție pentru crearea de locuri de muncă pentru locuitorii din mediul rural, femei, persoane aflate în risc de sărăcie, care cultivă produse agricole specifice zonei, a înregistrat un succes greu de crezut!

Proiectul finanțat în cadrul Obiectivului Specific 3 “Creșterea cooperării cu sectorul privat și societatea civilă” Agenția de Cooperare Internaţională pentru Dezvoltare – RoAid înregistreaza un rezultat excepțional în urma vizitei de lucru pe care membrii echipei de implementare au desfășurat-o în NDjamena în perioada 24 – 27 iunie 2019.

Un număr de 7 (șapte) fermieri care cultivă susan ne-au declarat că doresc să se asocieze intr-o asociație de fermieri care sa-i ajute să-și organizeze mai bine propria activitate și să-i sustină în toate demersurile lor locale privind stocarea producției, procesarea și ambalarea cu echipamente cu care va fi dotată asociația.

Echipa de implementare a prezentat deopotriva avantajele asocierii, menționând în egală măsură potențialele viitoare investiții care vor fi făcute cu ajutorul co-finanțării RoAid, în echipamente de depozitare, procesare si stocare, echipamente cu care va fi dotată Asociația de fermieri care va fi înființată la cererea fermierilor locali.

Avantajele asocierii în agricultura sunt evidente:

În primul rând, o cantitate mai mare de produse venite din partea unei singure entităţi agricole este mult mai atractivă pentru marile lanţuri de magazine. În al doilea rând, costurile pentru utilaje și produse de îngrijire sunt mai ușor de suportat, iar puterea de negociere a preţului este mai mare.

În plus, fermierii care se asociază și integrează producția pot beneficia de fonduri europene nerambursabile, creând o entitate juridică devin eligibili ca beneficiari direcți pe programe de finanțare internațională și poate chiar și locală.

October 7, 2019

Leave a reply