Membrii echipei de implementare poarta discutii cu conducerea NUCAFE in Kampala, Uganda

In cadrul proiectului “Studiu privind  asocierea micilor producători de unt de shea, cafea și ceai din Uganda” – (Cod proiect: 1161/19.04.2019) membrii echipei de proiect in cadrul Frasin Agrotehnic SRL, in data de 16 noiembrie 2019 au purtat discutii cu conducerea NUCAFE la sediul sau din Kampala.

NUCAFE este Uniunea Nationala a producatorilor de cafea, aceasta fiind o organizatie nationala fondata in 2003 ca succesor al Asociatiei fermierilor de cafea din Uganda (UCFA).

NUCAFE are 55 de angajati permanenti, 213 membri fermieri ori cooperative si 1.512.210 agricultori individuali in cele 5 regiuni ale Ugandei.

Echipa Frasin Agrotehnic a prezentat in cadrul reuniunii, proiectul aflat in derulare, cu detalii privind obiectivele activitatile si rezultatele acestuia. A fost de asemenea prezentat finantatorul proiectului – Agentia de Cooperare Internationala pentru Dezvoltare – RoAid.

Alte subiecte care au fost abordate in cadrul reuniunii:

  • Tipuri de culture de cafea: robusta si arabica
  • Situatia agriculturii in Uganda, tipuri de proprietate
  • Subventiile in agricultura
  • Asigurari sociale pentru lucratorii agricoli
  • Lantul scurt in agricultura
  • Serviciile furnizate de cooperative pentru membrii sai

Domnul Nkandu Joseph in calitatea sa de Director executive al NUCAFE, ne-a prezentat intreaga situatie a agriculturii in Uganda, a culturilor de cafea, a nevoilor fermierilor si ne-a asigurat de intregul sau sprijin in viitor.

November 16, 2019

Leave a reply