În zilele de 9 și 10 iulie are loc, la București, seminarul „Implicarea sectorului privat în proiecte de cooperare pentru dezvoltare-experiența germană”

În zilele de 9 și 10 iulie are loc, la București, seminarul „Implicarea sectorului privat în proiecte de cooperare pentru dezvoltare-experiența germană”, organizat de Agenția română de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare – RoAid, în colaborare cu Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ).

Seminarul are ca obiectiv prezentarea experienței germane în colaborarea dintre autoritățile federale și organizațiile sectorului privat în implementarea de proiecte de dezvoltare în peste 50 de țări în curs de dezvoltare de pe glob.

În cuvântul de deschidere, directorul general al RoAid, Cătălin Harnagea, le-a mulțumit invitaților germani pentru disponibilitatea de a împărtăși din experiența acumulată în dezvoltarea de proiecte AOD în parteneriat cu sectorul privat. Din această experiență România are de învățat pentru a dezvolta cu succes în viitor proiecte de mai mare anvergură, în beneficiul mutual al companiilor românești și al țărilor cu care România dezvoltă relații de cooperare pentru dezvoltare.

Reprezentanta MAE, Anca Jurcan, directoare a Unității Politici de Dezvoltare și Umanitare, a salutat la rândul său prezența experților germani la București și a prezentat, pe scurt, progresele pe care România le-a înregistrat în ultimii ani în domeniul cooperării internaționale pentru dezvoltare.

La seminar vor susține prezentări experții germani Tania Fabricius, directoarea Direcției ECDE/DAC și Statistici AOD din Ministerul german pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare, Hubertus Graf von Plettenberg, director în cadrul Băncii Germane de Investiții și Dezvoltare (DEG/KFW), Patric Shirzadi, director în KFW – Banca germană de Dezvoltare și Felix Maximilian Wendt, expert al Agenției Germane pentru Cooperare Internațională (GIZ).

Participanții la seminar sunt reprezentanți de la Ministerul Finanțelor Publice, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Educației Naționale, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni și RoAid, precum și reprezentanți de la Banca de Export-Import a României EximBank și ai mediului de afaceri.

Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ) derulează o treime din totalul asistenței oficiale pentru dezvoltare a Germaniei care se ridică anual la peste 22 de miliarde de eurp. Proiectele de dezvoltare ale BMZ se derulează în 50 de țări direct beneficiare și alte 32 de țări partenere.

Sursa: http://roaid.ro/seminar-cu-tema-implicarea-sectorului-privat-in-proiecte-de-cooperare-pentru-dezvoltare-experienta-germana-bucuresti-9-10-iulie/

July 9, 2019

Leave a reply