In perioada 24 iunie 2019 – 27 iunie 2019 membrii echipei de proiect s-au aflat in vizita de lucru in N’Djamena, capitala Ciadului

In perioada 24 iunie – 27 iunie  a.c. s-a desfasurat vizita de lucru in N’Djamena, capitala Ciadului, in cadrul proiectului „Analiză de impact cu privire la asocierea producătorilor de manioc, susan, soia și nuci de caju în Ciad” – (Cod proiect: 1162/19.04.2019)

Domnii Manuel del Pino și Cristian Niciev membri ai echipei de proiect in cadrul Frasin Agrotehnic SRL au purtat discutii cu oficiali locali, cu reprezentanti ai fermierilor dar si cu fermieri despre realitatea agriculturii din Ciad.

Acestia au avut ca gazda pe domnul Madjitoloum Josué – presedintelui Consiliului de administrație al ONAPET.

In cadrul acestei vizite de lucru au fost organizate o serie de intalniri cu autoritati publice si reprezentati ai fermierilor, cu scopul de a promova proiectul si obiectivele acestuia, de a identifica beneficiari pentru viitoarele proiecte, precum si finantatori interesati sa sprijine initiativa aflata in derulare.

In data de 24 iunie 2019 s-a organizat o masa rotunda la care au participat oficiali din aparatul central de stat, fermieri si reprezentanti ai fermierilor. S-au abordat subiecte comune precum: nevoia de asociere in agricultura, nevoia de formare profesionala, nevoia atragerii de fonduri in vederea investirii in spatii de depozitare/stocare si in linii de procesare.

In data de 25 iunie 2019 reprezentantii Frasin Agrotehnic au avut intalniri de lucru cu domnul Barka Raton – consilier pe probleme fiscale al Primului Ministru. De asemenea s-au purtat discutii intr-o intalnire privata cu dna Zahra Mahamat Hissene – Presedinta Agentiei Nationale de Investitii si Exporturi din Ciad.

In data de 26 iunie s-au purtat discutii incadrul ueni intalniri private cu reprezentanti ai Delegatiei Comisiei Europene, respectiv domnul Arnaud Bochard si doamna Maria Winnubst despre oportunitatea finantarii unor proiecte de investitii si de formare profesionala.

Au fost purtate discutii cu Ministrul invatamantului superior al cercetarii stiintifice si inovarii – Houdeingar David Ngarimaden.

In data de 26 si 27 iunie reprezentanti Frasin Agrotehnic au participat la cateva sesiuni din cadrul „Forumul International pentru investitii din Ciad” unde au purtat discutii private cu reprezentanti ai autoritatilor publice din Ciad. Formul a fost organizat de catre Ministerul Economiei si Dezvoltarii in parteneriat cu Banca araba pentru investitii economice in Africa.

Concluzia vizitei, este aceea ca atat autoritatile publice sunt deschise si sustin ca vor sprijini orice initiativa de formare sau de investitie in domeniul agriculturii, precum reprezentantii Delegatiei Comisiei Europene.

July 1, 2019

Leave a reply