In perioada 14 noiembrie – 16 noiembrie 2019 s-a desfasurat vizita de lucru in Kampala, capitala Ugandei

In cadrul proiectului “Studiu privind  asocierea micilor producători de unt de shea, cafea și ceai din Uganda” – (Cod proiect: 1161/19.04.2019) membrii echipei de proiect in cadrul Frasin Agrotehnic SRL au purtat discutii cu oficiali locali, cu reprezentanti ai fermierilor dar si cu fermieri despre realitatea agriculturii din Uganda.

Acestia au avut ca gazda pe domnul Peter Zzbasajja – consultant agricol local.

In cadrul acestei vizite de lucru au fost organizate o serie de intalniri cu autoritati si reprezentati ai fermierilor dar si cu fermieri, cu scopul de a promova proiectul si obiectivele acestuia, de a identifica beneficiari pentru viitoarele proiecte, precum si finantatori interesati sa sprijine initiativa aflata in derulare.

In data de 14 noiembrie a avut loc o intalnire intre membrii echipei de proiect si consultanti agricoli locali printre care si domnul Pascal Nyabuntu – Economist Agricol care a absolvit Universitatea Makerere – Wye College – UK.

Reprezentantii Frasin Agrotehnic au prezentat proiectul, activitatile precum si obiectivele si rezultatele acestuia si nu in ultimul rand au prezentat intentia de a continua proiectul initial printr-o serie de investitii in echipamente specifice sub-sectoarelor agricole abordate in cadrul proiectului. De asemenea, echipa de proiect a prezentat finantatorul, respectiv Agentia de Cooperare Internationala pentru Dezvoltare – RoAid.

In continuare, in interactiunea cu domnul Pascal Nyabuntu, au fost abordate subiecte precum planificarea si gestionarea afacerilor dar si politica comerciala agricola cu accente pe culturile de cafea si ceai. Acesta a impartasit la randul sau lectiile invatate din experienta sa pe proiecte similare finantate de USAID, ILO, finantatori europeni publici si privati. Discutiile s-au axat si pe subiecte care priveau proiectul aflat in derulare, respectiv: lantul scurt in agricultura si in special in productia cafelei, legaturile dintre micii fermierii si cumparatorul final precum si intreprinderile agricole si neagricole. Au fost atinse si subiecte precum: profitabilitatea unei intreprinderi agricole, monitorizarea si evaluarea proiectelor agricolee, dezvoltarea micilor intreprinderi, proiectarea si analiza valorii, analiza sub-sectoarelor agricole privind cafeaua, ceaiul si shea dar si liberalizarea comertului si nu in cele din urma formarea si specializarea fermierilor si a lucratorilor agricoli in general.

November 14, 2019

Leave a reply