A fost lansat proiectul “Analiză de impact cu privire la asocierea producătorilor de manioc, susan, soia și nuci de caju în Ciad”

Proiect romanesc privind analiza de impact cu privire la asocierea producătorilor de manioc, susan, soia și nuci de caju în Ciad

 

FRASIN AGROTEHNIC S.R.L a lansat proiectul “Analiză de impact cu privire la asocierea producătorilor de manioc, susan, soia și nuci de caju în Ciad” (Cod proiect: 1162/19.04.2019). Proiectul este cofinanțat din fonduri nationale prin Agenția de Cooperare pentru Dezvoltare – RoAid.

“Analiză de impact cu privire la asocierea producătorilor de manioc, susan, soia și nuci de caju în Ciad” urmărește promovarea asocierii micilor producatori ca solutie pentru crearea de locuri de munca pentru locuitorii din mediul rural, femei, persoane aflate in risc de saracie, care cultiva produse agricole specifice zonei.

La realizarea obiectivelor proiectului vor participa activ Organizatia Nationala de Afaceri a Patronatului Chad (ONAPET) in calitate de sustinator local in Ciad si “America to Africa Consulting LLC” in calitate de consultant international.

 

Principalele activități și rezultate vizate în cadrul proiectului sunt:

 

  • Abordarea organismelor internationale care au acordat ajutor umanitar in Ciad si a autoritatilor locale in vederea sustinerii asocierii micilor producatori locali;
  • Realizarea unei strategii de asociere a micilor producatori, pe baza nevoilor specifice, a strategiei locale de dezvoltare, precum si a recomandarilor organismelor international;
  • Promovarea strategiei la nivel local;
  • Organizarea unei vizite de lucru in Ciad la care vor participa autoritati locale, precum si reprezentanti ai producatorilor mici si mijlocii din regiune;
  • Realizarea unei pagini web unde vor fi prezentate rezultatele studiului privind asocierea producatorilor mici si mijlocii din Ciad care vor lua parte la realizarea studiului.

 

Valoarea totală a proiectului este de 50.680 EUR, din care 49.680 EUR reprezintă valoarea cofinanțării asigurate de la Bugetul de Stat prin  Agenția de Cooperare pentru Dezvoltare – RoAid, iar 1.000 EUR – contribuția proprie a beneficiarului.

***

Agenția de Cooperare Internaţională pentru Dezvoltare – RoAid este mecanismul național instituțional dedicat Asistenței Oficiale pentru Dezvoltare,  înființat prin Legea 213/2016, sub coordonarea Ministerului Afacerilor Externe.

 

Informații suplimentare pot fi obținute la: tel. +40 733.979.636; e-mail victorita.meirosu@gmail.com; persoană de contact: Victorita Meiroșu.

www.frasin.eu

www.roaid.ro

http://www.onape.td/

April 19, 2019

Leave a reply