Comunicat de presa privind finalizarea proiectului “Analiza de impact cu privire la asocierea producătorilor de manioc, susan, soia și nuci de caju în Ciad”

FRASIN AGROTEHNIC S.R.L a finalizat proiectul “Analiză de impact cu privire la asocierea producătorilor de manioc, susan, soia și nuci de caju în Ciad” (Cod proiect: 1162/19.04.2019). Proiectul este cofinanțat din fonduri naționale prin Agenția de Cooperare pentru Dezvoltare – RoAid.

Proiectul “Analiza de impact cu privire la asocierea producătorilor de manioc, susan, soia și nuci de caju în Ciad” a urmărit promovarea asocierii micilor producători ca soluție pentru crearea de locuri de muncă pentru locuitorii din mediul rural, femei, persoane aflate în risc de sărăcie, care cultivă produse agricole specifice zonei.

La realizarea obiectivelor proiectului au participat activ Organizația Națională de Afaceri a Patronatului Ciad (ONAPET) în calitate de susținător local în Ciad și “America to Africa Consulting LLC” în calitate de consultant internațional.

Principalele activități și rezultate vizate în cadrul proiectului au fost:

  • Abordarea organismelor internaționale care au acordat ajutor umanitar în Ciad și a autorităților locale în vederea susținerii asocierii micilor producători locali;
  • Realizarea unei studio privind asocierea micilor producători, pe baza nevoilor specifice, a strategiei locale de dezvoltare.
  • Organizarea unei vizite de lucru în Ciad la care vor participa autorități locale, precum și reprezentanți ai producătorilor mici și mijlocii din regiune;
  • Realizarea unei pagini web unde vor fi prezentate rezultatele studiului privind asocierea producătorilor mici și mijlocii din Ciad care vor lua parte la realizarea studiului.

Valoarea totală a proiectului este de 50.680 EUR, din care 49.680 EUR reprezintă valoarea cofinanțării asigurate de la Bugetul de Stat prin Agenția de Cooperare pentru Dezvoltare – RoAid, iar 1.000 EUR – contribuția proprie a beneficiarului.

***

Agenția de Cooperare Internaţională pentru Dezvoltare – RoAid este mecanismul național instituțional dedicat Asistenței Oficiale pentru Dezvoltare, înființat prin Legea 213/2016, sub coordonarea Ministerului Afacerilor Externe.

Informații suplimentare pot fi obținute la: tel. +40 743.474.827; e-mail manueldelpino@frasin.eu; persoană de contact: Manuel Del Pino Jimenez.

 

www.frasin.eu

www.roaid.ro

http://www.onape.td/

November 4, 2019

Leave a reply