A fost lansat proiectul Promovarea asocierii producătorilor mici și mijlocii de porumb din Mozambic – provincia Manica

Proiect romanesc privind promovarea asocierii producătorilor mici și mijlocii de porumb din Mozambic  – provincia Manica

 

FRASIN AGROTEHNIC S.R.L a lansat proiectul “Promovarea asocierii producătorilor mici și mijlocii de porumb din Mozambic  – provincia Manica” (Cod proiect: 1160/19.04.2019). Proiectul este cofinanțat din fonduri nationale prin Agenția de Cooperare pentru Dezvoltare – RoAid.

“Promovarea asocierii producătorilor mici și mijlocii de porumb din Mozambic  – provincia Manica” urmărește promovarea asocierii micilor producatori ca solutie pentru crearea de locuri de munca pentru locuitorii din mediul rural, femei, persoane aflate in risc de saracie, care cultiva porumb.

La realizarea obiectivelor proiectului vor participa activ autoritatile locale din provincia Manica

 

Principalele activități și rezultate vizate în cadrul proiectului sunt:

 

  • Abordarea organismelor internationale care au acordat ajutor umanitar in Mozambic si a autoritatilor locale in vederea sustinerii asocierii micilor producatori locali;
  • Realizarea unei strategii de asociere a micilor producatori, pe baza nevoilor specifice, a strategiei locale de dezvoltare precum si a recomandarilor organismelor international;
  • Promovarea strategiei la nivel local;
  • Organizarea unei vizite de lucru in Mozambic – provincia Manica la care vor participa autoritati locale precum si reprezentanti ai producatorilor mici si mijlocii din regiune;
  • Realizarea unei pagini web unde vor fi prezentate rezultatele studiului privind asocierea producatorilor mici si mijlocii din Mozambic care vor lua parte la realizarea studiului.

 

Valoarea totală a proiectului este de 50.682 EUR, din care 49.682 EUR reprezintă valoarea cofinanțării asigurate de la Bugetul de Stat prin  Agenția de Cooperare pentru Dezvoltare – RoAid, iar 1.000 EUR – contribuția proprie a beneficiarului.

***

Agenția de Cooperare Internaţională pentru Dezvoltare – RoAid este mecanismul național instituțional dedicat Asistenței Oficiale pentru Dezvoltare,  înființat prin Legea 213/2016, sub coordonarea Ministerului Afacerilor Externe.

 

Informații suplimentare pot fi obținute la: tel. 0733.979.636; e-mail victorita.meirosu@gmail.com; persoană de contact: Victorita Meiroșu.

www.frasin.eu;

www.roaid.ro

April 19, 2019

Leave a reply